Lämpimät leivät eli lämppärit
Lämpimät leivät eli lämppärit on herkullista retroruokaa. Ruokaisat leivät käyvät iltapalasta tai lounaasta raikkaan salaatin kera.
Valmistelut 10 minutes mins
Kypsennys 5 minutes mins
Aika yhteensä 15 minutes mins
Kategoria Aamu- ja välipalat
- 8 viipaletta rouheista maalaisleipää
- 4 rkl arrabiata-pestoa
- 12 kpl valmiita vegepyöryköitä käytin härkispyöryköitä
- 8 viipaletta viipaletta tomaattia
- 1-2 palloa (à 125 g) mozzarellajuustoa
- 3-6 oksaa oksa tuoretta basilikaa
Kuumenna voileipägrilli tai parilapannu.
Sipaise leipäviipaleille arrabiata-pestokastiketta. Litistä päälle pyörykät ja siivutettu mozzarellajuusto. Paina toinen leipä päälle ja sujauta parilaan, voileipägrilliin tai vaikka vohveliraudan väliin. Paahda leivät rapeiksi.
Avaa leivät, sujauta väliin tomaattiviipaleet ja muutama lehti tuoretta basilikaa.
Tarjoa lämpimät leivät heti ja nauti venyvästä juustosta.