Go Back

Lämpimät leivät eli lämppärit

Lämpimät leivät eli lämppärit on herkullista retroruokaa. Ruokaisat leivät käyvät iltapalasta tai lounaasta raikkaan salaatin kera.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 5 minutes
Aika yhteensä 15 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 8 viipaletta rouheista maalaisleipää
  • 4 rkl arrabiata-pestoa
  • 12 kpl valmiita vegepyöryköitä käytin härkispyöryköitä
  • 8 viipaletta viipaletta tomaattia
  • 1-2 palloa (à 125 g) mozzarellajuustoa
  • 3-6 oksaa oksa tuoretta basilikaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna voileipägrilli tai parilapannu.
  • Sipaise leipäviipaleille arrabiata-pestokastiketta. Litistä päälle pyörykät ja siivutettu mozzarellajuusto. Paina toinen leipä päälle ja sujauta parilaan, voileipägrilliin tai vaikka vohveliraudan väliin. Paahda leivät rapeiksi.
  • Avaa leivät, sujauta väliin tomaattiviipaleet ja muutama lehti tuoretta basilikaa.
  • Tarjoa lämpimät leivät heti ja nauti venyvästä juustosta.