Voitele ja jauhota rengasvuoka.
Mittaa taatelit, vesi ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia kymmenisen minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmenneet. Voit halutessasi soseuttaa seosta hieman sauvasekoittimella.
Sulata joukkoon margariini ja siirrä jäähtymään.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita taatelisoseeseen ensin soijajogurtti ja viinietikka, sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele ainekset pohjia myöten sekaisin. Älä vatkaa.
Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50-60 minuuttia. Kypsän kakun tunnistat siitä, että taikina alkaa irrota vuoan reunoista. Voit testata kypsyyden myös tikulla. Tökkää esim. grillitikku kakun keskelle. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, on leivonnainen valmis uunista nostettavaksi.
Jäähdytä vegaaninen taatelikakku huolella esim seuraavaan päivään, kumoa ja leikkaa tarjolle.
Taatelikakku kestää hyvin säilytystä. Kääri se tiukasti folioon ja nosta jääkaappiin tekeytymään.