Go Back

The stew eli kikhernemuhennos

The stew eli kikhernemuhennos on alkujaan The New York Timesin julkaisema, somehitiksi noussut hittiresepti. Yksinkertaisista aineksista valmistettu vegeruoka on enemmän kuin osiensa summa.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 40 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 3 rkl öljyä
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 2 tlk (à 230 g) kikherneitä
  • 1 1/2 tl jauhettua kurkumaa
  • 1/2 tl tulista chilijauhetta tai 1 tl chilihiutaleita
  • 2 tlk (à 2 dl) kookoskermaa
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 pkt (70 g) tuoretta baby-pinaattia (tai pari oksaa lehtikaalia)
  • 1/2 ruukkua tuoretta minttua

Tarjoiluun

  • kasvigurttia
  • riisiä
  • naanleipää

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynet.
  • Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa tai paistokasarissa. Kuullota sipuleita ja raastettua inkivääriä hetki.
  • Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä.
  • Lisää lämpöä ja kumoa kikherneet pannulle. Mausta kurkumalla, chilijauheella ja suolalla. Paista kymmenisen minuuttia niin, että kikherneet rapeutuvat ja maustuvat. Ota 2 dl kikherneitä sivuun tarjoilua varten.
  • Muhenna loput kikherneet esimerkiksi puulastan avulla ronskiksi muhennokseksi.
  • Lisää pannulle kookoskerma ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia liedellä ilman kantta noin puoli tuntia välillä sekoitellen, kunnes koostumus on sakea ja muhennosmainen.
  • Huuhtele pinaatti ja lisää se pannulle. Jos käytät lehtikaalia, poista paksu lehtiruoti ja revi lehdet pienemmiksi. Kuumenna sekoitellen niin, että pinaatti painuu hieman kasaan.
  • Tarkista maku ja viimeistele kikhernemuhennos tuoreilla mintunlehdillä sekä sivuun siirretyillä kikherneillä. Tarjoa the stew gurtin, riisin sekä halutessasi naanleivän kera.