Go Back

Yrtti-perunasalaatti

Yrtti-perunasalaatti on yhtä aikaa raikas ja täyteläinen. Majoneesin sijaan kastikkeen täyteläisyys on peräisin cashewpähkinöistä. Yrtit ja sitruuna keventävät makumaailman.
Valmistelut 20 minutes
Pähkinöiden liotus 2 hours
Aika yhteensä 2 hours 20 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 kg kiinteitä perunoita keitettynä
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 prk (50/35 g) kapriksia

Kastike

  • 2 dl cashewpähkinöitä + vettä liottamiseen
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1/4-1/2 tl suolaa
  • n. 1/2 dl vettä

Valmistusohjeet
 

  • Laita cashewpähkinät likoamaan vähintään kaksi tuntia ennen ruoanvalmistusta likoamaan kylmään veteen.
  • Kuori ja paloittele perunat. Hienonna yrtit ja valuta kaprikset.
  • Valmista kastike. Valuta pähkinät. Mittaa kaikki ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vettä, kunnes koostumus on sopivan juoksevaa. Tarkista maku.
  • Sekoita kastike, yrtit ja kaprikset perunoiden joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus sormisuolaa.