Go Back

Bagelit ja tofukokkeli

Bagelit eli vesirinkelit vievät makumatkalle New Yorkiin. Täydellisessä bagelissa on tiivis rakenne ja sitkeä ulkokuori. Täytteissä vain mielikuvitus on rajana.
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 20 minutes
kohotus 1 hour 15 minutes
Aika yhteensä 2 hours 5 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat, Suolaiset leivonnaiset
Annokset 8

Raaka-aineet
  

Bagelit

  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • n. 3 1/2 dl vettä
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl tl suolaa

Keittämiseen

  • 1 l vettä
  • 1 rkl rkl siirappia

Pinnalle

  • seesaminsemeniä tai unikonsiemeniä

Tofukokkeli

  • 250 g maustamatonta tofua
  • öljyä paistamiseen
  • 2-3 vartta kevätsipulia
  • 1 1/2 tl sipulijauhetta
  • 1 1/2 tl valkosipuijauhetta
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl kaurakermaa
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita

Lisäksi

  • maustamatonta vegetuorejuustoa
  • tomaattia
  • rucolaa

Valmistusohjeet
 

Bagelit

  • Mittaa noin 1 1/2 dl 42 asteista vettä, sokeri ja kuivahiiva kulhoon. Anna seistä 5 minuuttia. Sekoita niin, että hiiva liukenee veteen.
  • Sekoita jauhot ja suola kuohossa. Tee keskelle kolo ja kaada hiivaa sisältävä vesi keskelle. Sekoita ja lisää vettä vähitellen, kunnes koostumus on napakka eikä taikina tartu käsiin. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä noin 10 minuuttia, kunnes se on napakkaa ja kimmoisaa. Laita takaisin kulhoon, peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin tunti.
  • Kumoa taikina työpöydälle. Vaivaa mahdolliset ilmakuplat ja jaa taikina kahdeksaan osaan. Pyörittele paloista palloja ja tee keskelle reikä. Nosta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, kohota vielä noin 15 minuuttia.
  • Valmistele sillä välin keitinvesi. Mittaa vesi ja siirappi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Laske pari kolme bagelia kerralla veteen. Keitä 30-60 sekuntia per puoli ja nosta sitten reikäkauhalla takaisin uuninpellille. Ripottele päälle seesamin- tai unikonsiemeniä.
  • Paista bagelit 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  • Tarjoa bagelit tuorejuuston, tofukokkelin, tomaattisiivujen ja salaatinlehtien kera.

Tofukokkeli

  • Murustele tofu. Hienonna kevätsipulit varsineen.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulit raukeiksi. Lisää tofu ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Lisää mausteet ja kaurakerma. Kuumenna. Sekoita lopuksi joukkoon ravintohiivahiutaleet.