Bagelit eli vesirinkelit vievät makumatkalle New Yorkiin. Täydellisessä bagelissa on tiivis rakenne ja sitkeä ulkokuori. Täytteissä vain mielikuvitus on rajana.
Kategoria Aamu- ja välipalat, Suolaiset leivonnaiset
Annokset 8
Raaka-aineet
Bagelit
2tlkuivahiivaa
1 1/2rklsokeria
n. 3 1/2dlvettä
9dlvehnäjauhoja
2tltl suolaa
Keittämiseen
1lvettä
1rklrkl siirappia
Pinnalle
seesaminsemeniä tai unikonsiemeniä
Tofukokkeli
250gmaustamatonta tofua
öljyä paistamiseen
2-3varttakevätsipulia
1 1/2tlsipulijauhetta
1 1/2tlvalkosipuijauhetta
1/2tlkurkumaa
1/2tlpaprikajauhetta
1/2tlsuolaa
1dlkaurakermaa
2rklravintohiivahiutaleita
Lisäksi
maustamatonta vegetuorejuustoa
tomaattia
rucolaa
Valmistusohjeet
Bagelit
Mittaa noin 1 1/2 dl 42 asteista vettä, sokeri ja kuivahiiva kulhoon. Anna seistä 5 minuuttia. Sekoita niin, että hiiva liukenee veteen.
Sekoita jauhot ja suola kuohossa. Tee keskelle kolo ja kaada hiivaa sisältävä vesi keskelle. Sekoita ja lisää vettä vähitellen, kunnes koostumus on napakka eikä taikina tartu käsiin. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä noin 10 minuuttia, kunnes se on napakkaa ja kimmoisaa. Laita takaisin kulhoon, peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin tunti.
Kumoa taikina työpöydälle. Vaivaa mahdolliset ilmakuplat ja jaa taikina kahdeksaan osaan. Pyörittele paloista palloja ja tee keskelle reikä. Nosta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, kohota vielä noin 15 minuuttia.
Valmistele sillä välin keitinvesi. Mittaa vesi ja siirappi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Laske pari kolme bagelia kerralla veteen. Keitä 30-60 sekuntia per puoli ja nosta sitten reikäkauhalla takaisin uuninpellille. Ripottele päälle seesamin- tai unikonsiemeniä.
Paista bagelit 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Tarjoa bagelit tuorejuuston, tofukokkelin, tomaattisiivujen ja salaatinlehtien kera.
Tofukokkeli
Murustele tofu. Hienonna kevätsipulit varsineen.
Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulit raukeiksi. Lisää tofu ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Lisää mausteet ja kaurakerma. Kuumenna. Sekoita lopuksi joukkoon ravintohiivahiutaleet.