Masalaperunat
Masalaperunat tehdään Yotam Ottolenghin ohjeella. Pehmeä jogurttipeti ja rapeaksi paahtuneet mausteiset potut ovat kerrassaan koukuttavia.
Valmistelut 30 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 1 hour hr
- 750 g kiinteitä perunoita
- 2 rkl öljyä
- 1 tl garam masalaa
- 1/2 tl kurkumaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Korianterichutney:
- 1 ruukku korianteria
- 1 vihreä chili viipaloituna
- 1 limetinmehua
- n. 1/2 dl oliiviöljyä
- 1/2 tl suolaa
Tamarindikastike:
- 1 1/2 tl tamarinditahnaa
- 1 1/2 tl sokeria
- 1/4 tl garam masalaa
- 1/2 tl suolaa
- pieni tilkka vettä
Paahdetut kikherneet
- 1 tlk (230 g) kikherneitä
- 1/4 tl garam masalaa
- 1/4 tl suolaa
- öljyä paistamiseen
Lisäksi
- 250 g paksua gurttia
- 1 vihreä chili
- 1/2 pieni punasipuli
- 1 rkl kokonaisia korianterinsiemeniä
- 1 rkl nigellansiemeniä
Masalaperunat
Pese perunat ja viipaloi ne noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita perunat kattilaan, lisää 2 tl suolaa sekä sen verran vettä, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, sammuta levy ja kypsennä perunoita 6 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä. Taputele perunat talouspaperilla kuiviksi. Sekoita öljy ja mausteet ja pöyhi mausteöljy perunoiden pintaan. Levitä perunaviipaleet väljästi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda 240 astesessa uunissa n. 35 minuuttia tai kunnes perunat ovat paahtuneet syvän kullanruskeiksi.
Korianterichutney
Mittaa korianteri, viipaloitu chili, suola ja limetinmehu monitoimikoneeseen. Käynnistä kone ja lisää öljyä sen verran, että seos on tahnamainen.
Viimeistely
Levitä gurtti laakealle vadille. Sekoita kevyesti joukkoon korianterichutney. Pirskottele päälle tamarindikastiketta. Lisää perunat ja kikherneet, viipaloitu punasipuli ja chili, paahdetut siemenet sekä loput tamarindikastikkeesta.