Go Back

Masalaperunat

Masalaperunat tehdään Yotam Ottolenghin ohjeella. Pehmeä jogurttipeti ja rapeaksi paahtuneet mausteiset potut ovat kerrassaan koukuttavia. 
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 750 g kiinteitä perunoita
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Korianterichutney:

  • 1 ruukku korianteria
  • 1 vihreä chili viipaloituna
  • 1 limetinmehua
  • n. 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa

Tamarindikastike:

  • 1 1/2 tl tamarinditahnaa
  • 1 1/2 tl sokeria
  • 1/4 tl garam masalaa
  • 1/2 tl suolaa
  • pieni tilkka vettä

Paahdetut kikherneet

  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 1/4 tl garam masalaa
  • 1/4 tl suolaa
  • öljyä paistamiseen

Lisäksi

  • 250 g paksua gurttia
  • 1 vihreä chili
  • 1/2 pieni punasipuli
  • 1 rkl kokonaisia korianterinsiemeniä
  • 1 rkl nigellansiemeniä

Valmistusohjeet
 

Masalaperunat

  • Pese perunat ja viipaloi ne noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita perunat kattilaan, lisää 2 tl suolaa sekä sen verran vettä, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, sammuta levy ja kypsennä perunoita 6 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä. Taputele perunat talouspaperilla kuiviksi. Sekoita öljy ja mausteet ja pöyhi mausteöljy perunoiden pintaan. Levitä perunaviipaleet väljästi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda 240 astesessa uunissa n. 35 minuuttia tai kunnes perunat ovat paahtuneet syvän kullanruskeiksi.

Korianterichutney

  • Mittaa korianteri, viipaloitu chili, suola ja limetinmehu monitoimikoneeseen. Käynnistä kone ja lisää öljyä sen verran, että seos on tahnamainen.

Tamarindikastike

  • Sekoita ainekset ja lisää tarvittaessa pieni tilkka vettä.

Paahdetut kikherneet

  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuumenna öljy pannulla. Paahda kikherneet rapeiksi. Lisää mausteet ja paista vielä minuutti tai kaksi.

Lisukkeet

  • Kuori sipuli ja leikkaa ohuen ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi chili. Paahda siemenet kuivalla. kuumalla pannulla. Varo polttamasta!

Viimeistely

  • Levitä gurtti laakealle vadille. Sekoita kevyesti joukkoon korianterichutney. Pirskottele päälle tamarindikastiketta. Lisää perunat ja kikherneet, viipaloitu punasipuli ja chili, paahdetut siemenet sekä loput tamarindikastikkeesta.