Go Back
tomaatti-linssikeitto

Tomaatti-linssikeitto

Tomaatti-linssikeitto sakea, täyteläinen ja nopea tehdä. Keitto valmistuu reilussa vartissa ja on aivan loistavaa myös uudelleen lämmitettynä.
5 from 2 votes
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tlk (à 400 g) kokonaisia tomaatteja
  • n. 2 dl vettä
  • 1 tlk (230 g) punaisia linssejä
  • 100 g aurikokuivattuja tomaatteja
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rs (220 g) Auran aurinkokuivattu tomaatti -levitettä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja valuta linssit.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree. Paista sekoitellen pari minuuttia.
  • Lisää kokonaiset tomaatit, vesi, aurinkokuivatut tomaatit, valutetut linssit ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hissukseen kannen ala 10 minuuttia.
  • Lisää kattilaan levite, suola sekä mustapippuri ja aja keitto sauvasekoittimella sileäksi. Tarkista maku.