Go Back
soijarouhe-kaalilaatikko

Soijarouhe-kaalilaatikko

Soijarouhe-kaalilaatikko on halpa ja helppo ruoka, josta riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi. Hissukseen uunissa makeaksi hautunut vuokaruoka on kotiruokien aatelistoa.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 1 hour
Aika yhteensä 1 hour 20 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 1 1/2 dl ruokakauraa
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl soijarouhetta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl tummaa siirappia
  • 800 g valkokaalia
  • 2 rkl tuoretta timjamia tai esim. 2 tl kuivattua meiramia
  • 5 dl kasvislientä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl panko-korppujauhoja
  • 25 g vegaanista margariinia

Valmistusohjeet
 

  • Keitä ruokakaura kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä suureen uunivuokaan odottamaan.
  • Kuori ja suikaloi sipuli. Suikaloi kaali. Hienonna timjami.
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää soijarouhe ja soijakastike. Paista sekoitellen minuutti tai kaksi. Lisää vettä pienissä erissä niin, että edellinen vesitilkka on imeytynyt rouheeseen. Lisää siirappi. Sekoita. Siirrä soijarouhe-sipuliseos uunivuokaan ruokakauran seuraan.
  • Pyyhkäise pannu puhtaaksi. Lisää tilkka öljyä ja paahda kaalisuikaleet hieman pehmeämmiksi.
  • Sekoita kaalisuikaleet, ruokakaura, soijarouhe-sipuliseos, hienonnettu timjami (tai kuivattut yrtit) ja suola.
  • Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Lisää liemi uunivuokaan.
  • Paista kaalilaatikko 175 asteisessa uunissa 40 min. Nosta vuoka uunista. Lisää päälle panko-korppujauhot ja margariini nokareina. Nosta vuoka takaisin uuniin ja anna paistua vielä 20 minuuttia.