Go Back

Vegaaniset pinaattipasteijat

Vegaaniset pinaattipasteijat voittavat kaupan valmiit mennen tullen. Vegaanisten pasteijoiden sisältä paljastuu pähkinäinen pinaatti-tuore"juusto"täyte. 
Valmistelut 30 mins
Kypsennys 20 mins
Aika yhteensä 50 mins
Kategoria Suolaiset leivonnaiset
Annokset 16

Raaka-aineet
  

Taikina:

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g vegaanista margariinia sulatettuna
  • 1 1/2 dl vettä

Täyte:

  • 250 g pinaattia
  • 2 dl cashewpähkinöitä rouhittuna
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150 g kasvipohjaista tuorejuustovalmistetta (esim. Oatly påmackan)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuri

Voiteluun:

  • n. 1/2 dl soijajuomaa

Valmistusohjeet
 

  • Tee ensin taikina. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää sulatettu margariini ja vesi. Sekoita. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja paista vielä hetki. Lisää pinaatti ja paista, kunnes pinaatti painuu kasaan. Sekoita louksi joukkoon pähkinät ja kauratuorejuusto. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Kauli taikinasta ohuehko levy. Paina siitä muotilla tai esimerkiksi pyöreällä kulholla halkaisijaltaan noin 10 cm paloja. Lusikoi 1-2 rkl täytettä palalle, käännä toinen puoli päälle niin, että muodostuu puolikuun muotoinen pasteija. Paina reunat huolellisesti yhteen esimerkiksi haarukkaa apuna käyttäen.
  • Aseta pinaattipasteijat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Voitele halutessasi soijajuomalla.
  • Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.