Go Back

Marokkolainen zaalouk-salaatti eli paahdettu munakoiso-tomaattisalaatti

Kun kaipaat vaihtelua salaattipöytään tai kasvislisukkeisiin, kokeile marokkolaista zaalouk-salaattia. 
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Lisukkeet, Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 munakoisoa noin 800 g
  • 5 tomaattia kuutioituna
  • 2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl harissatahnaa
  • öljyä paistamiseen
  • 1-2 sitruunamehua
  • 1/4 tl mustapippuria
  • n. 1 tl suolaa
  • 1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  • Pistele munakoisoihin haarukalla muutama reikä, aseta ne uunivuokaan ja paahda reilu puoli tuntia, kunnes munakoisot ovat reilusti paahtuneet ja pehmenneet. Paahda mieluummin hieman liikaa kuin liian vähän, sillä munakoisot ovat parhaimmillaan aivan pehmeiksi paahtuneina. Käännä kerran tai pari paahdon aikana. Jäähdytä.
  • Munakoisojen paahtuessa kuumenna öljy pannulla ja kuullota valkosipulinkynsiä, paprikajauhetta, juustokuminaa ja harissatahnaa pari minuuttia. Lisää kuutioidut tomaatit ja sokeri. Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes tomaatit ovat reilusti pehmenneet.
  • Halkaise munakoisot ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Murskaa munakoisioa haarukalla ja valuta ylimääräinen neste pois. Sekoita hienonnettu munakoiso ja tomaatit. Lisää mausteet ja hienonnettu korianteri. Tarkista maku.