Go Back

Paahdettu paprikakeitto

Paahdettu paprikakeitto on herkullinen kasvissosekeitto, josta sekaan surautettu maapähkinävoi tekee pehmeän täyteläisen.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 40 mins
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 3 paprikaa
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1/2 dl maapähkinävoita
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 rkl harissa-tahnaa tai maun mukaan
  • 1 rkl vaahterasiirappia tai muuta mieleistäsi makeutusta
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • n.1 dl vettä

Lisäksi halutessasi:

  • fetajuustoa

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Vuoraa uuninpelti foliolla.
  • Puolita paprikat, poista siemenkodat. Aseta paprikanpuolikkaat pellille folion päälle leikkuupinta alaspäin. Lisää valkosipulinkynnet paprikoiden viereen kokonaisina ja kuorimatta. Paahda noin 10 minuuttia, kunnes valkosipulinkynnet ovat pehmenneet. Poimi valkosipulit pois ja paahda paprikoita vielä noin 15 minuuttia, kunnes kuori on reilusti mustunut.
  • Nosta paprikat uunista ja sulje ne hetkeksi muovipussiin.
  • Irrota pussissa höyrystyneistä paprikoista kuori. Aivan kaikkea kuorta ei tarvitse irrottaa, pienet mustuneet kuorenrippeet tuovat keittoon paahteista makua. Kuori myös paahtuneet valkosipulinkynnet.
  • Laita paprikat, valkosipulinkynnet, maapähkinävoi, tomaattimurska ja mausteet kattilaan. Surauta ainekset soseeksi sauvasekoittimella ja lisää vettä sen verran, että koostumus on mieleisesi. Kuumenna.
  • Murustele halutessasi keiton päälle fetajuustoa.