Porkkanakakkupuuro
Porkkanakakkupuuro maistuu tutulta herkkuleivonnaiselta, mutta on silti ihmeen terveellinen. Herkullinen pähkinäkuorrute on tämän puuron juju.
Valmistelut 10 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 40 minutes mins
Kategoria Aamu- ja välipalat
- 4 dl kaurajuomaa
- 1 keskikokoinen porkkana raastettuna
- 4 dl isoja kaurahiutaleita
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl kardemummaa
- 1-2 rkl tummaa siirappia
- 1 tl suolaa
- 1 dl rusinoita
Pähkinäkuorrutus:
- 2 dl mieleisiäsi pähkinöitä ja siemeniä
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 1 1/2 rkl rypsiöljyä
- 1/4 tl suolaa
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita uunivuoassa kaurajuoma, porkkanaraaste ja siirappi. Lisää kuivat aineet ja rusinat. Sekoita.
Rouhi pähkinöitä hieman. Yhdistä kaikki pähkinäkuorrutteen aineet. Lisää seos puuron päälle.
Paista porkkanakakkupuuroa uunin keskitasolla noin puoli tuntia, kunnes puuro on kypsää ja pähkinät saaneet hieman väriä.