Go Back

Porkkanakakkupuuro

Porkkanakakkupuuro maistuu tutulta herkkuleivonnaiselta, mutta on silti ihmeen terveellinen. Herkullinen pähkinäkuorrute on tämän puuron juju.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 4 dl kaurajuomaa
  • 1 keskikokoinen porkkana raastettuna
  • 4 dl isoja kaurahiutaleita
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1-2 rkl tummaa siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl rusinoita

Pähkinäkuorrutus:

  • 2 dl mieleisiäsi pähkinöitä ja siemeniä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 1/2 rkl rypsiöljyä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita uunivuoassa kaurajuoma, porkkanaraaste ja siirappi. Lisää kuivat aineet ja rusinat. Sekoita.
  • Rouhi pähkinöitä hieman. Yhdistä kaikki pähkinäkuorrutteen aineet. Lisää seos puuron päälle.
  • Paista porkkanakakkupuuroa uunin keskitasolla noin puoli tuntia, kunnes puuro on kypsää ja pähkinät saaneet hieman väriä.