Go Back

Palak paneer eli intialainen pinaatti-juustocurry

Palak paneer on intialainen currykastike, jossa on nimensä mukaan pinaattia eli palak ja juustoa eli paneer. Sen maku on lempeän mausteinen, väri viehkeän vihreä.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 punainen keskivahva chili hienonnettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 2 tomaattia
  • 500 g tuoretta pinaattia osan voi korvata myös pakastetulla
  • 1 tlk (2-2 1/2 dl) kaurakermaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 2 pkt (à 225 g) paneer-juustoa (tai noin vastaava määrä esim. halloumia, tofua tai kaurapalaa)
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi tomaatit.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää valkosipuli, inkivääri, chili ja kuivamausteet. Jatka pastamista vielä muutama minuutti. Lisää tomaattikuutiot ja anna muhia 15 minuuttia välillä sekoitellen.
  • Paista sillä välin paneer-juusto (tai esim tofu, halloumi tai kaurapala) toisella paistinpannulla tilkassa öljyä.
  • Lisää pinaatti tomaattien ja mausteiden joukkoon. Sekoittele kunnes pinaatti painuu kasaan. Jos käytät pakastepinaattia, kuumenna kunnes pinaatti sulaa.
  • Lisää kaurakerma ja soseuta kastike sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta maun mukaan suolalla ja sitruunamehulla.
  • Sekoita lopuksi joukkoon paistettu juusto.