Go Back

Siemennäkkäri

Siemennäkkäri on kerrassaan koukuttavaa. Pellillinen rapeaa ja rouskuvaa näkkäriä katoaa hetkessä parempiin suihin.
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 15 minutes
taikinan vetäytyminen 15 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Suolaiset leivonnaiset
Annokset 8

Raaka-aineet
  

  • 1 1/2 dl siemensekoitusta kurpitsan-, auringonkukan- ja pinjansiemeniä
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1/2 dl pellavansiemeniä
  • 1/2 dl chiansiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • 2 rkl öljyä

Päälle:

  • 1/2 tl sormisuolaa

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Lisää kiehuva vesi ja öljy. Sekoita ja anna seistä vartin verran.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Levitä siemenseos esimerkiksi lastan avulla ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
  • Paista siemennäkkäriä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä ja rapeutunut. Ole tarkka, älä polta!