Go Back

Intialainen cashew-pinaattikorma

Aavistuksen makean, herkullisen täyteläisen intialaisen kormakastikkeen jekku on cashewpähkinöissä ja makeassa ananaksessa. Intialainen cashew-pinaattikorma on ruoka, joka saa makunystyrät onnesta sykkyrälle.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 2-3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen keskivahva chili tai maun mukaan
  • 1 krl tomaattipyreetä
  • 2 porkkanaa
  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 2 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • öljyä paistamiseen
  • 200 g ananasta tuoretta tai säilyke
  • 2-3 dl vettä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi chili. Paloittele porkkanat. Rouhi cashewpähkinät. Kuori ja kuutioi ananas (jos käytät tuoretta).
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia viitisen minuuttia. Lisää porkkanat, ananaskuutiot, rouhitut cashewpähkinät, inkivääri, chili, valkosipulinkynnet, tomaattipyree ja kuivamausteet. Paista vielä muutama minuutti.
  • Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
  • Lisää kaurakerma ja aja kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja sitruunamehulla maun mukaan. Lisää tuore pinaatti ja anna kuumeta niin, että pinaatti painuu kasaan.
  • Tarjoa kastike riisin kera sellaisenaan tai esimerkiksi paistetun tofun tai vegepyöryköiden kera.