Intialainen cashew-pinaattikorma
Aavistuksen makean, herkullisen täyteläisen intialaisen kormakastikkeen jekku on cashewpähkinöissä ja makeassa ananaksessa. Intialainen cashew-pinaattikorma on ruoka, joka saa makunystyrät onnesta sykkyrälle.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 20 minutes mins
Aika yhteensä 35 minutes mins
- 1 keskikokoinen sipuli
- 2-3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 punainen keskivahva chili tai maun mukaan
- 1 krl tomaattipyreetä
- 2 porkkanaa
- 2 dl cashewpähkinöitä
- 2 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kurkumaa
- 1 rkl jauhettua korianteria
- öljyä paistamiseen
- 200 g ananasta tuoretta tai säilyke
- 2-3 dl vettä
- 2 dl kaurakermaa
- 1-2 tl suolaa
- 200 g tuoretta pinaattia
- 2 rkl sitruunamehua
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi chili. Paloittele porkkanat. Rouhi cashewpähkinät. Kuori ja kuutioi ananas (jos käytät tuoretta).
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia viitisen minuuttia. Lisää porkkanat, ananaskuutiot, rouhitut cashewpähkinät, inkivääri, chili, valkosipulinkynnet, tomaattipyree ja kuivamausteet. Paista vielä muutama minuutti.
Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
Lisää kaurakerma ja aja kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja sitruunamehulla maun mukaan. Lisää tuore pinaatti ja anna kuumeta niin, että pinaatti painuu kasaan.
Tarjoa kastike riisin kera sellaisenaan tai esimerkiksi paistetun tofun tai vegepyöryköiden kera.