Varhaiskaali-nuudelisalaatti
Varhaiskaali-nuudelisalaatti on alkukesän suosikkiruoka. Yhtä aikaa rapea, raikas ja ruokaisa salaatti hurmaa vaativammankin herkkusuun.
Valmistelut 20 minutes mins
Kypsennys 10 minutes mins
Aika yhteensä 30 minutes mins
- 1/2 pienehköstä varhaiskaalista ohueksi suikaloituna
- 2 pienehköä porkkanaa karkeaksi raastettuna
- 1 ps (200 g) herneitä
- 100 g ohutta riisinuudelia
- 1 punainen keskivahva chili viipaloituna poista siemenet ja valkoinen keskisuoni, jos haluat miedomman maun
- 1 ruukku tuoreta korianteria hienonnettuna
- 1-2 dl paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
Härkis:
- 1 pkt (250 g) härkistä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl limetinmehua
- 1 rkl vaahterasiirappia
Kastike:
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl kalakastiketta tarvittaessa vegaanista (No-fish sauce)
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 2 rkl limetimehua
- 2 rkl vaahterasiirappia
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä, valuta ja siirrä syrjään odottamaan.
Sekoita härkiksen marinadiainekset keskenään.
Kuumenna paistinpannu. Lisää härkis ja sekoita joukkoon marinadi. Paista muutama minuutti. Siirrä sivuun jäähtymään.
Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään kulhossa pähkinöitä lukuunottamatta.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää se lopuksi varhaiskaali-nuudelisalaatin joukkoon.
Viimeistele varhaiskaali-nuudelisalaatti suolapähkinöillä.