Go Back
varhaiskaali-nuudelisalaatti

Varhaiskaali-nuudelisalaatti

Varhaiskaali-nuudelisalaatti on alkukesän suosikkiruoka. Yhtä aikaa rapea, raikas ja ruokaisa salaatti hurmaa vaativammankin herkkusuun.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1/2 pienehköstä varhaiskaalista ohueksi suikaloituna
  • 2 pienehköä porkkanaa karkeaksi raastettuna
  • 1 ps (200 g) herneitä
  • 100 g ohutta riisinuudelia
  • 1 punainen keskivahva chili viipaloituna poista siemenet ja valkoinen keskisuoni, jos haluat miedomman maun
  • 1 ruukku tuoreta korianteria hienonnettuna
  • 1-2 dl paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä

Härkis:

  • 1 pkt (250 g) härkistä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl limetinmehua
  • 1 rkl vaahterasiirappia

Kastike:

  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl kalakastiketta tarvittaessa vegaanista (No-fish sauce)
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl limetimehua
  • 2 rkl vaahterasiirappia

Valmistusohjeet
 

  • Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä, valuta ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Sekoita härkiksen marinadiainekset keskenään.
  • Kuumenna paistinpannu. Lisää härkis ja sekoita joukkoon marinadi. Paista muutama minuutti. Siirrä sivuun jäähtymään.
  • Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään kulhossa pähkinöitä lukuunottamatta.
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää se lopuksi varhaiskaali-nuudelisalaatin joukkoon.
  • Viimeistele varhaiskaali-nuudelisalaatti suolapähkinöillä.