Go Back

Vegaaninen kesäkeitto savutofulla

Vegaaninen kesäkeitto on iki-ihana kesäruoka. Tuoreet kasvikset ja tillin maustama kermainen liemi tuovat kesän kielelle.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 300 g savutofua
  • öljyä paistamiseen
  • n. 10 varhaisperunaa
  • 3 varhaisporkkanaa keskikokoisia
  • 1 pieni kukkakaali
  • 2-3 vartta kesäsipulia
  • 1 l herneenpalkoja
  • 1 rkl vegaanista margariinia
  • n. 1 l vettä
  • 2 1/2 dl kaurakermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1-2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohjeet
 

  • Esikäsittele kasvikset: pese ja paloittele perunat ja porkkanat, paloittele kukkakaali kukinnoiksi, riivi herneet paloistaan, hienonna sipulit varsineen.
  • Kuullota porkkanat ja kesäsipulin valkoiset osat nokareessa margariinia. Lisää vesi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat kihuvaan veteen ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää sitten kukkakaalin nuput ja keitä kasvikset napakan kypsiksi. Tähän menee runsaat viisi minuuttia.
  • Keiton kiehuessa kuutioi savutofu. Paista tofu pannulla tilkassa öljyä rapeaksi. Siirrä syrjään.
  • Lisää kattilaan lopuksi herneet, keitä vielä minuutin verran.
  • Lisää kaurakerma, mausta suolalla ja halutessasi rouhaisulla mustapippuria. Älä keitä enää. Lisää lopuksi tuore tilli.
  • Annostele vegaaninen kesäkeitto kulhoihin. Lisää päälle paistetut savutofukuutiot.