Go Back
vegaaninen mutakakku

Vegaaninen mutakakku

Vegaaninen mutakakku on suklaan ystävän suosikki. Vegaaninen mutakakku on helppo tehdä ja se valmistuu keittiön perusraaka-aineista. Ripaus lakritsia tuo makuun uutta jujua.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 12

Raaka-aineet
  

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl lakritsijauhetta
  • 1 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 75 g vegaanista margariinia sulatettuna
  • 2 dl kaurajuomaa
  • 200 g vegaanista tummaa leivontasuklaata puolet sulatettuna, puolet rouhittuna

Tarjoiluun ja koristeeksi:

  • tuoreita vadelmia
  • lakukastiketta
  • vaniljajäätelöä

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, voitele vuoan reunat öljyllä tai vegaanisella margariinilla.
  • Sulata 100 g suklaata yhdessä kulhossa ja margariini toisessa. Rouhi 100 g suklaata.
  • Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sokerit, suola ja lakritsinjuurijauhe. Jos kaakaojauhe on kovin kokkareista, lisää se siivilän läpi sihdattuna. Lisää öljy, kaurajuoma ja sulatettu suklaa. Sekoita nopeasti sekaisin, vältä turhaa sekoittamista, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Kääntele lopuksi joukkoon rouhittu tumma suklaa.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Tarkkaile kypsyyttä. Mutakakku on valmis, kun se on kypsynyt pari senttimetriä vuoan reunoilta, mutta on edelleen keskeltä pehmeää ja hyllyvää. Anna mutakakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä se sitten jääkaappiin vetäytymään. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
  • Tarjoile vegaaninen mutakakku tuoreiden vadelmien sekä lakukastikkeen ja vaniljajäätelön kera.