Tomaatti-vuohenjuustokeitto
Tomaatti-vuohenjuustokeitto ei vaadi kummempia kikka kolmosia onnistuakseen, mutta pari niksiä kannattaa ottaa haltuun. Tällä ohjeella teet maailman parasta tomaattikeittoa!
Valmistelut 10 minutes mins
Kypsennys 45 minutes mins
Aika yhteensä 55 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Keitot
- 1 kg kypsiä tomaatteja
- 1 iso porkkanaa tai 2 pienempää
- 1 iso sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 140 g pehmeää levittyvää vuohenjuustoa
- n. 1 tl sokeria
- 1/2 rkl tummaa balsamicoa tai puna-/balsamiviinietikkaa
- 1/4 tl mustapippuria
- (1/4 tl suolaa)
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Lohko tomaatit ja sipulit isoiksi lohkoiksi. Poista tomaateista kannat. Pese ja paloittele porkkana. Nosta kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Hujauta päälle oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa. Lisää valkosipulit kasvisten viereen kokonaisina ja kuorimatta. Paahda kasviksia uunissa noin 45 minuuttia, kunnes tomaatit ovat mehustuneet, porkkanat pehmenneet ja sipuli saanut väriä.
Nosta kasvikset ja pellille valunut neste kattilaan, purista valkosipulit kuorestaan, lisää mausteet ja balsamico sekä vuohenjuusto. Soseuta tomaatti-vuohenjuustokeitto sauvasekoittimella. Tarkista maku, lisää mausteita halutessasi ja kuumenna tarvittaessa.