Go Back
vegaaninen piirakka

Vegaaninen omenapiirakka maapähkinävoimurulla

Vegaaninen omenapiirakka valmistuu vähällä vaivalla ja vie kielen. Piirakan jekku on suussa sulava maapähkinävoimuru.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 12

Raaka-aineet
  

Vegaaninen omenapiirakka, taikina

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 1/2 dl rypsiöljyä
  • 3 dl kaurajuomaa

Maapähkinävoimuru

  • 1/2 dl maapähkinävoita
  • 35 g vegaanista margariinia
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1/4 tl kanelia
  • 1/4 tl suolaa jos maapähkinävoi ei ole suolattua
  • 1 dl vehnäjauhoja

Päälle

  • 6-10 pienehköä omenaa lohkoina uunivuoan ja omenoiden koosta riippuen

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Vuoraa suurehko uunivuoka (noin 25 cm x 32 cm) leivinpaperilla.
  • Aloita maapähkinävoimurusta. Sekoita keskenään margariini, fariinisokeri ja maapähkinävoi. Lisää jauhot ja kaneli (ja suola). Sekoita tasaiseksi. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Sekoita kaurajuoma, öljy ja sokerit. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet muutamassa erässä öljy-kaurajuomaseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi, mutta älä sekoita enempää kuin tarpeen.
  • Kaada taikina vuokaan. Aseta päälle omenalohkot vieri viereen niin, että pinta on täysin omenalohkojen peitossa. Murustele päälle maapähkinävoimuru.
  • Nosta vuoka uuniin ja paista vegaaninen omenapiirakka uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esim. tikun avulla. Piirakka on valmis, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna piirakan jäähtyä kokonaan ennen kuin leikkaat siitä paloja.
  • Tarjoa vegaaninen omenapiirakka sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.