Go Back
vegaaninen kakku

Palsternakkakakku

Palsternakkakakku mukailee suositun porkkanakakun ohjetta. Siinä on roppakaupalla juuresraastetta antamassa leivonnaiselle mehevyyttä sekä kanelia ja kardemummaa tuomassa lämpimän mausteista makumaailmaa.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 45 minutes
jäähdytys 1 day
Aika yhteensä 1 day 1 hour 5 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 10

Raaka-aineet
  

Taikina:

  • 4 dl (n. 250 g) palsternakkaa raasteena
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl fariinisokeria
  • 1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 dl kaurajuomaa

Kuorrute:

  • 300 g kasvipohjaista tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

  • pekaanipähkinärouhetta

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Vuoraa irtopohjavuoka (halk 26 cm) leivinpaperilla, voitele tai öljyä reunat.
  • Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään. Lisää öljy, kaurajuoma ja palsternakkaraaste. Sekoita.Kaada taikina kakkuvuokaan.
  • Paista palsternakkakakkua noin 35-45 minuuttia. Tarkista kypsyys esimerkiksi tikun avulla. Anna palsternakkakakun jäähtyä rauhassa, mielellään yön yli jääkaapissa.
  • Valmista täyte. Notkista tuorejuustot. Sihtaa tomusokeri joukkoon. Lisää vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Koristele palsternakkakakku halutessasi pähkinärouheella.