Kermainen tortellonivuoka
Kermainen tortellonivuoka on ruoka, johon tykästyvät kaikki - eikä ihme! Pestolla silattu kermakastike, paksut pastanyytit ja juustokuorrute loihtivat tästä arkiruoasta herkun.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 40 minutes mins
Aika yhteensä 55 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
- 1 pkt tortelloneja käytin juusto-aurinkokuivattutomaatti -täytteisiä
- 1 pkt valmiita kasvispyöryköitä käytin härkis original -pyöryköitä
- 1 sipuli
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 pieni punainen paprika
- öljyä paistamiseen
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 tlk (2 1/2 dl) kaurakermaa
- 1 dl pestokastiketta valmista tai itse tehtyä
- 1/2-1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- n. 2 dl juustoraastetta
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Kuutioi kesäkurpitsa, suikaloi paprika ja sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota kasvikset pehmeiksi.
Keitä tortellonit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja kumoa uunivuokaan.
Puolita kasvispyörykät, jos tarpeen. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
Sekoita pestokastike, kerma ja mausteet. Lisää kaikki ainekset uunivuokaan, sekoita ja paista tortellonivuokaa vartin verran uunin keskitasolla.
Lisää juustoraaste ja nosta vuoka uuniin vielä noin 10-15 minuutin ajaksi, jotta juusto sulaa ja saa hieman väriä.