Go Back

Kermainen tortellonivuoka

Kermainen tortellonivuoka on ruoka, johon tykästyvät kaikki - eikä ihme! Pestolla silattu kermakastike, paksut pastanyytit ja juustokuorrute loihtivat tästä arkiruoasta herkun. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 40 minutes
Aika yhteensä 55 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt tortelloneja käytin juusto-aurinkokuivattutomaatti -täytteisiä
  • 1 pkt valmiita kasvispyöryköitä käytin härkis original -pyöryköitä
  • 1 sipuli
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 pieni punainen paprika
  • öljyä paistamiseen
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tlk (2 1/2 dl) kaurakermaa
  • 1 dl pestokastiketta valmista tai itse tehtyä
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • n. 2 dl juustoraastetta

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Kuutioi kesäkurpitsa, suikaloi paprika ja sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota kasvikset pehmeiksi.
  • Keitä tortellonit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja kumoa uunivuokaan.
  • Puolita kasvispyörykät, jos tarpeen. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
  • Sekoita pestokastike, kerma ja mausteet. Lisää kaikki ainekset uunivuokaan, sekoita ja paista tortellonivuokaa vartin verran uunin keskitasolla.
  • Lisää juustoraaste ja nosta vuoka uuniin vielä noin 10-15 minuutin ajaksi, jotta juusto sulaa ja saa hieman väriä.