Go Back

Vegechorizo-pastavuoka

Pastavuoka on arjen luottopakki. Fetajuusto, seitanmakkara ja muhevat mausteet loihtivat mainioon vuokaruokaan ihan uuden ilmeen.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 200 g täysjyvämakaronia
  • 1 pkt (250 g) seitanmakkaraa
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl punaista pestokastiketta
  • 1 rkl Välimeren tai Provencen yrttisekoitusta tai mieleisiäsi kuivattuja yrttejä
  • 1/2 suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 150 g fetajuustoa

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Viipaloi seitanmakkarat. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista seitanmakkarat pannulla kullan ruskeiksi tilkassa öljyä. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Lisää pannulle tarvittaessa tilkka öljyä. Kuullota sipuleita muutama minuutti keskilämmöllä, lisää hienonnettu valkosipuli ja paista vielä hetki. Lisää pannulle tomaattimurska, tomaattipyeree, pestokastike ja kuivatut yrtit. Hauduta kastiketta hetki. Mausta tomaattikastike maun mukaan ripauksella suolaa ja sokeria.
  • Keitä pasta napakan kypsäksi reilusti suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele ja valuta siivilässä.
  • Sekoita uunivuoassa tomaattikastike, keitetty pasta ja paistetut seitanmakkarapalat. Murustele päälle fetajuusto.
  • Paista chorizo-pastavuoka uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.