Vegechorizo-pastavuoka
Pastavuoka on arjen luottopakki. Fetajuusto, seitanmakkara ja muhevat mausteet loihtivat mainioon vuokaruokaan ihan uuden ilmeen.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 45 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
- 200 g täysjyvämakaronia
- 1 pkt (250 g) seitanmakkaraa
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- öljyä paistamiseen
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 3 rkl punaista pestokastiketta
- 1 rkl Välimeren tai Provencen yrttisekoitusta tai mieleisiäsi kuivattuja yrttejä
- 1/2 suolaa
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 150 g fetajuustoa
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Viipaloi seitanmakkarat. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista seitanmakkarat pannulla kullan ruskeiksi tilkassa öljyä. Siirrä syrjään odottamaan.
Lisää pannulle tarvittaessa tilkka öljyä. Kuullota sipuleita muutama minuutti keskilämmöllä, lisää hienonnettu valkosipuli ja paista vielä hetki. Lisää pannulle tomaattimurska, tomaattipyeree, pestokastike ja kuivatut yrtit. Hauduta kastiketta hetki. Mausta tomaattikastike maun mukaan ripauksella suolaa ja sokeria.
Keitä pasta napakan kypsäksi reilusti suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele ja valuta siivilässä.
Sekoita uunivuoassa tomaattikastike, keitetty pasta ja paistetut seitanmakkarapalat. Murustele päälle fetajuusto.
Paista chorizo-pastavuoka uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.