Nuudelisalaatti thai-mausteilla
Nuudelisalaatti thai-mausteilla kootaan makeasta mangosta, ohuista riisinuudeleista ja ronskisti mausteusta kastikkeesta.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 30 minutes mins
- 100 g ohutta riisinuudelia eli vermiselliä
- 1 pkt (250 g) härkistä
- 2 rkl seesamiöljyä paistamiseen
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 kypsä mango
- 3 keskikokoista porkkanaa
- 100 g mung-pavun ituja
- 1 ruukku korianteria
- 1-2 dl suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä
Kastike:
- 2 limetin mehu
- 3 rkl kalakastiketta tarvittaessa vegaanista No-fishsauce
- 3 rkl vaahterasiirappia tai haluamaasi nestemäistä makeutusta
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 punainen keskivahva chili hienonnettuna poista siemenet, jos haluat mausta miedomman
Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Siirrä syrjään odottamaan.
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta siivilässä. Siirrä syrjään odottamaan.
Kuumenna öljy pannulla lisää härkis ja inkivääri. Paista muuta minuutti. Mausta soijakastikkeella. Siirrä syrjään odottamaan.
Kuori ja suikaloi porkkanat ohuiksi suikaleiksi julienneraudalla tai kuorimaveisellä. Kuori ja kuutioi mango. Hienonna korianteri.
Kokoa nuudelisalaatti sekoittamalla ainekset yhteen. Lisää joukkoon myös kastike. Tarjoa heti.