Go Back

BBQ-tofu ja mango-avokadosalsa

Bbq-tofu maistuu ihanalta makeantulisen mangosalsan kanssa. Itse tehty bbq-kastike pesee kaupan valmiit mennen tullen.
5 from 1 vote
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Arkiruoka, perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Tofu:

  • 2 pkt (à 300 g) marinoimatonta tofua
  • 2 rkl öljyä paistamiseen

BBQ-kastike

  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 3 rkl öljyä
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 dl ketsuppia
  • 2 rkl dijoninsinappia
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1/4 tl suolaa maun mukaan

Mango-avokadosalsa:

  • 1 kypsä mango kuutioituna
  • 1 avokado kuutioituna
  • 1/2 punainen keskivahva chili hienonnettuna
  • 1/2 pienestä punasipulista hienonnettuna
  • 1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 1/2 limetin mehu

Tarjoiluun:

  • keitettyä basmatiriisiä

Valmistusohjeet
 

  • Pyyhi tofun pinta ja kääräise se puhtaan keittiöpyyhkeen tai talouspapereiden väliin. Aseta päälle paino, jotta neste tofun sisältä irtoaa mahdollisimman hyvin.
  • Tee sillä välin kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja paista sipulia muutama minuutti. Lisää kuivamausteet ja paista vielä hetki. Mittaa kattilaan loput bbq-kastikkeen ainekset ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.
  • Kuutioi tofu ja paista se pannulla rapeaksi reilussa öljytilkassa. Lisää rapeaksi paistettu tofu bbq-kastikkeen joukkoon ja anna kastikkeen muhia vielä noin 15 minuuttia, jotta tofu imee itseensä mahdollisimman paljon makua.
  • Kastikkeen kiehuessa valmista mangosalsa sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Tarkista maku.
  • Tarjoa bbq-tofu mango-avokadosalsan ja keitetyn basmatiriisin kera.