Go Back

Panzanella

Panzanella on italialainen klassikkosalaatti, jonka luksusversio valmistuu uunissa paahtamalla. Paahdettu panzanella vie kielen!
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Krutongit:

  • 3 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa

Panzanella:

  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 pkt (à 125 g) mozzarellajuustoa
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 2 rkl kapriksia

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Tee ensin krutongit: Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperilla vuoratulla uuninpellille.
  • Sekoita 4 rkl oliiviöljyä, yksi valkosipulinkynsi hienonnettuna ja ripaus suolaa. Valuta seos leipäkuutioiden päälle ja sekoita. Paahda uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes krutongit ovat saaneet hieman väriä ja rapeutuneet. Ole tarkka, varo polttamasta!
  • Puolita kirsikkatomaatit. Sekoita joukkoon 1 rkl oliiviöljyä ja yksi hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta ripauksella suolaa.
  • Siirrä paahtuneet krutongit syrjään ja levitä pellille kirsikkatomaatit. Paahda uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Jäähdytä.
  • Kokoa panzanella sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Anna panzanellan tekeytyä vartin verran ennen tarjoilua, jotta krutongit imaisevat tomaattimehua itseensä ja hieman pehmenevät.