Go Back

Banaaniuunipuuro

Banaaniuunipuuro on viikonloppuaamujen luksusherkku! Maapähkinävoi ja suklaahippuset tekevät aamustasi astetta maukkaamman
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 kypsää ruskeapilkullista banaania
  • 3 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
  • 1 rkl vaahterasiirappia tai muuta mieleistäsi makeutusta
  • 5 dl kaurajuomaa
  • 5 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl siemeniä tai pähkinöitä
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 tl kanelia

Päälle:

  • 1 kypsä banaani halkaistuna
  • 25 g tummaa suklaata rouhittuna

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Muhenna kaksi banaania uunivuoassa. Sekoita joukkoon maapähkinävoi, siirappi, suola ja kaneli. Sekoita kaurajuoma, sitten pähkinät ja kaurahiutaleet.
  • Halkaise banaani ja lisää se puuron päälle. Rouhi pinnalle tumma suklaa.
  • Paista banaaniuunipuuro uunin keksiosassa noin 30 minuuttia.
  • Tarjoa kaurajuoman kanssa tai nauti vaikka sellaisenaan.