Go Back

Pitaleivät härkistäytteellä

Pitäleipä on nopea nälän taltuttaja. Makumaailmaltaan Lähi-idän suuntaan nojaava härkispitaleipä valmistuu vartissa.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Härkis-pitaleivät

  • 4 pitaleipää
  • härkistä ohje alla
  • 1/2 granaattiomenan siemenet
  • 1 kerä rapealehtistä salaattia esim. frisee tai jääsalaatti
  • tahini-jogurttikastiketta ohje alla
  • 1 prk (225 g) valmista hummusta esim. Baba
  • 1 ruukku tuoretta korianteria

Härkistäyte:

  • 1 pkt (250 g) härkistä tai nyhtökauraa
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 dl vettä

Tahini-jogurttikastike:

  • 2 rkl tahinia
  • 1 1/2 - 2 dl paksua kaurajogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

Tahini-jogurttikastike

  • Valmista ensin tahini-jogurttikastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Härkistäyte

  • Paista härkis. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Sekoita joukkoon mausteet.Lisää härkis ja vesi. Paista pari minuuttia.
  • Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.

Härkis-pitaleivät

  • Kokoa pitaleivät voitelemalla leivät ensin kauttaaltaan hummuksella. Levitä pohjalle reilusti rapealehtistä salaattia, paistettua härkistä ja granaattomenan siemeniä. Viimeistele tahini-jogurttikastikkeella sekä tuoreella korianterilla.