Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Pitaleivät härkistäytteellä
Pitäleipä on nopea nälän taltuttaja. Makumaailmaltaan Lähi-idän suuntaan nojaava härkispitaleipä valmistuu vartissa.
Tulosta resepti
Tallenna Pinterestiin
Valmistelut
20
minutes
mins
Kypsennys
10
minutes
mins
Aika yhteensä
30
minutes
mins
Kategoria
Arkiruoka, perjantaiherkut
Annokset
4
Raaka-aineet
Härkis-pitaleivät
4
pitaleipää
härkistä
ohje alla
1/2
granaattiomenan siemenet
1
kerä
rapealehtistä salaattia
esim. frisee tai jääsalaatti
tahini-jogurttikastiketta
ohje alla
1
prk (225 g)
valmista hummusta
esim. Baba
1
ruukku
tuoretta korianteria
Härkistäyte:
1
pkt (250 g)
härkistä
tai nyhtökauraa
1
keskikokoinen sipuli
2
valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
juustokuminaa
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1/2
dl
vettä
Tahini-jogurttikastike:
2
rkl
tahinia
1 1/2 - 2
dl
paksua kaurajogurttia
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/4
tl
suolaa
Valmistusohjeet
Tahini-jogurttikastike
Valmista ensin tahini-jogurttikastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Härkistäyte
Paista härkis. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Sekoita joukkoon mausteet.Lisää härkis ja vesi. Paista pari minuuttia.
Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
Härkis-pitaleivät
Kokoa pitaleivät voitelemalla leivät ensin kauttaaltaan hummuksella. Levitä pohjalle reilusti rapealehtistä salaattia, paistettua härkistä ja granaattomenan siemeniä. Viimeistele tahini-jogurttikastikkeella sekä tuoreella korianterilla.