Paahdettu bataatti-kvinoa-tofusalaatti maapähkinäkastikkeella
Tästä ei ruokaisa talvisalaatti parane! Paahdettu bataatti, rapeaksi paistettu tofu ja tuhti maapähkinäkastike muodostavat verrattoman makuyhdistelmän.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 45 minutes mins
Paahdettu bataatti-kvinoa-tofusalaatti
- 1 dl kvinoaa + vettä ja suolaa keitinveteen
- 1 keskikokoinen bataatti
- n. 2 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1 parsakaali
- 1 pkt (n. 300 g) tofua
- 2 rkl paistamiseen
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rs (70 g) babypinaattia
- 1 avokado viipaloituna
Maapähkinävoikastike
- 1 dl maapähkinävoita
- 1/2 dl soijakastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1/2 punainen keskivahva chili hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 2 rkl inkivääriä raastettuna
- 1 limetin mehu
- 1 ruukku korianteria
- n. 2 rkl vettä
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Kuori ja kuutioi bataatti. Sekoita joukkoon puolet öljystä ja ripaus suolaa. Paahda uunissa noin 15 minuuttia.
Paloittele parsakaali kukinnoiksi, paloittele myös varsi. Lisää loppu öljy ja ripaus suolaa. Kun bataatit ovat paahtuneet vartin verran, lisää parsakaali pellille bataatin viereen ja paahda vielä toinen vartti tai kunnes parsakaali ja bataatti ovat saaneet hieman väriä.
Keitä sillä välin kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen avulla. Kuutioi noin 2 cm kuutioiksi.
Kuumenna seesamiöljy pannulla. Paista tofuun rapea pinta. Siirrä pannu levyltä ja lisää soijakastike. Sekoittele niin, että soijakastike imeytyy tofupaloihin. Siirrä syrjään odottamaan.
Tee kastike. Mittaa kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja surauta sauvasekoittimella sileäksi. Tarkista maku.
Kokoa aineksista salaatti laakealle vadille: Levitä pohjalle huuhdeltu pinaatti, sitten kvinoa ja lopuksi muut ainekset. Viimeistele maapähkinäkastikkeella. Voit tarjota tofusalaatin lämpimänä tai hieman jäähyneenä.