Go Back
uuniriisipuuro

Uuniriisipuuro

Uuniriisipuuro on paitsi superhyvää, myös ihanan helppo tehdä. Ainekset kaadetaan uunivuokaan ja nostetaan uuniin muhimaan. Sitten voikin vain odotella herkkupuuron valmistumista.
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 1 hour 30 minutes
Aika yhteensä 1 hour 35 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat, Joulu
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Uuniriisipuuro

  • 1 l mieleistäsi kasvijuomaa
  • 2 dl (tummaa) puuroriisiä
  • 1 kanelitanko
  • 1 tl suolaa

Taatelikinuski

  • 10 pehmeää tuoretta taatelia
  • n. 1/2 dl haluamaasi kasvijuomaa
  • 1 rkl pähkinävoita esim. maapähkinä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

Uuniriisipuuro

  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Mittaa ainekset syvään uunivuokaan, nosta vuoka uuniin ja anna riisipuuron hautua uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes se paksuuntuu. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana.
  • Tarjoa uuniriisipuuro sellaisenaan kaurajuoman ja kanelisokerin tai vaikka taatelikinuskikastikkeen kanssa.

Taatelikinuski

  • Poista taateleista kivet.
  • Lisää kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kasvijuomaa sen verran, että koostumus on mieleisesi.
  • Nauti uuniriisipuuron kaverina (tai herkuttele lähes minkä kanssa tahansa).