Uuniriisipuuro
Uuniriisipuuro on paitsi superhyvää, myös ihanan helppo tehdä. Ainekset kaadetaan uunivuokaan ja nostetaan uuniin muhimaan. Sitten voikin vain odotella herkkupuuron valmistumista.
Valmistelut 5 minutes mins
Kypsennys 1 hour hr 30 minutes mins
Aika yhteensä 1 hour hr 35 minutes mins
Kategoria Aamu- ja välipalat, Joulu
Uuniriisipuuro
- 1 l mieleistäsi kasvijuomaa
- 2 dl (tummaa) puuroriisiä
- 1 kanelitanko
- 1 tl suolaa
Taatelikinuski
- 10 pehmeää tuoretta taatelia
- n. 1/2 dl haluamaasi kasvijuomaa
- 1 rkl pähkinävoita esim. maapähkinä
- 1/4 tl suolaa
Uuniriisipuuro
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Mittaa ainekset syvään uunivuokaan, nosta vuoka uuniin ja anna riisipuuron hautua uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes se paksuuntuu. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana.
Tarjoa uuniriisipuuro sellaisenaan kaurajuoman ja kanelisokerin tai vaikka taatelikinuskikastikkeen kanssa.
Taatelikinuski
Poista taateleista kivet.
Lisää kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kasvijuomaa sen verran, että koostumus on mieleisesi.
Nauti uuniriisipuuron kaverina (tai herkuttele lähes minkä kanssa tahansa).