Go Back

Hashew - riisiä ja linssejä Lähi-idän tapaan

Hashew antaa tähteelle jääneelle riisille uuden elämän. Kanelin, taateleiden ja appelsiinin muodostamaan makutrioon jää kerralla koukkuun.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • n. 3 dl keitettyä riisiä tai 1 1/2 dl raakaa basmatiriisiä
  • 1 1/2 dl raakoja belugalinssejä
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 keskikokoista porkkanaa karkeana raasteena
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 dl kuivattuja taateleita hienonnettuna
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl suolattuja ja paahdettuja manteleita
  • 1/2 appelsiinin mehu (n. 1/2 dl)
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 granaattiomenan siemenet
  • 1 ruukku tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohjeet
 

  • Keitä linssit kypsiksi tai käytä valmiita tölkkilinssejä.
  • Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä tai käytä valmiiksi keitettyä tähderiisiä.
  • Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla pannulla, varo polttamasta. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasviksia noin 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Lisää mausteet ja jatka paistamista vielä toiset 5 minuuttia. Lisää pannulle keitetty riisi ja linssit, hienonnetut taatelit sekä appelsiinin mehu. Kuumenna. Mausta ruoka maun mukaan suolalla ja pippurilla.
  • Lisää tarjoiluvaiheessa granaattiomenan siemenet, pinjansiemenet ja mantelit sekä tuoreet, hienonnetut yrtit.