Go Back

Chili sin carne

Chili sin carne on tuhti ja lämmittävä kasvisruoka. Sujauta sitä tortillalättyjen väliin tai tarjoa riisin kyljessä tai naposteluherkkuna nachojen kera.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 25 mins
Aika yhteensä 35 mins
Kategoria Arkiruoka, perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 dl soijarouhetta
  • 2+1 rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 keskikokoinen porkkana
  • 1 rkl srirachaa tai muuta haluamaasi tulista chilikastiketta
  • 2 tl cajunmaustetta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 juustokuminaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tlk (230 g) kidneypapuja
  • 100 g pakastemaissia
  • 1/2-1 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkana.
  • Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Lisää soijarouhe ja paista hetki. Lisää soijakastike. Sekoita. Lisää 2 dl vettä pienissä erissä ja jatka paistamista, kunnes vesi on imeytynyt soijarouheen joukkoon. Siirrä soijarouhe syrjään odottamaan. 
  • Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota kasviksia noin 5 minuuttia. Lisää sitten cajunmauste, juustokumina sekä savupaprikajauhe ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle chilikastike ja tomaattipyree. Kääntele sekaisin. Lisää sitten tomattimurska sekä sokeri. Lisää vettä, jos pata tuntuu kuivalta. Hauduta noin 15 minuuttia.
  • Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Lisää ne pannulle maissin ja syrjään siirretyn soijarouheen kanssa. Kuumenna. Mausta maun mukaan suolalla. Tarkista maku.
  • Tarjoa chili sin carne esimerkiksi paahdetun bataatin, keitetyn riisin tai nachojen kera. Voit täydentää aterian myös tomaattisalsalla, ranskankermalla sekä kuutioidulla avokadolla tai guacamolella. Kokeile sujauttaa chili sin carnea myös tortillalettujen väliin.