Go Back

Vegaaninen kurpitsapiirakka

Vegaaninen kurpitsapiirakka leivotaan porkkanakakun tapaan. Syksyn ihanimman leivonnaisen kruunaa suussa sulava tuorejuustokuorrute.
Valmistelut 25 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 1 hour 10 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 10

Raaka-aineet
  

Vegaaninen kurpitsapiirakka, taikina:

  • 1 keskikokoinen Hokkaidokurpitsa noin 400 g kurpitsaa kuorittuna; noin 3 dl kurpitsasosetta
  • 1 1/2 dl rypsiöljyä
  • 3 dl fariinisokeria
  • 1 dl kaurajuomaa tai muuta kasvijuomaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1/2 tl jauhettua neilikkaa
  • 1/2 tl suolaa

Tuorejuustokuorrute:

  • 300 g vegaanista tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

  • pekaanipähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja keitä kurpitsakuutioita noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmenneet. Valuta huolellisesti siivilässä ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Jäähdytä.
  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (26 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat.
  • Sekoita kurpitsasoseen joukkoon fariinisokeri, öljy ja kasvijuoma. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää kurpitsasoseen joukkoon. Sekoita.
  • Kaada taikina kakkuvuokaan. Tasoita pinta.
  • Paista kurpitsapiirakka uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikun avulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei jää taikinaa. Anna kurpitsapiirakan jäähtyä huolella mielellään yön yli jääkaapissa.
  • Tee kuorrutus. Siivilöi tuorejuuston joukkoon tomusokeri. Mausta vaniljasokerilla. Levitä kuorrutetta paksu kerros piirakan päälle ja reunoille. Koristele vegaaninen kurpitsapiirakka halutessasi pekaanipähkinöillä.