1keskikokoinen Hokkaidokurpitsanoin 400 g kurpitsaa kuorittuna; noin 3 dl kurpitsasosetta
1 1/2dlrypsiöljyä
3dlfariinisokeria
1dlkaurajuomaa tai muuta kasvijuomaa
5dlvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
1tlruokasoodaa
2tlkanelia
1tlkardemummaa
1/2tlinkivääriä
1/2tljauhettua neilikkaa
1/2tlsuolaa
Tuorejuustokuorrute:
300gvegaanista tuorejuustoa
1dltomusokeria
1tlvaniljasokeria
Koristeluun:
pekaanipähkinöitä
Valmistusohjeet
Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja keitä kurpitsakuutioita noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmenneet. Valuta huolellisesti siivilässä ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Jäähdytä.
Sekoita kurpitsasoseen joukkoon fariinisokeri, öljy ja kasvijuoma. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää kurpitsasoseen joukkoon. Sekoita.
Kaada taikina kakkuvuokaan. Tasoita pinta.
Paista kurpitsapiirakka uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikun avulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei jää taikinaa. Anna kurpitsapiirakan jäähtyä huolella mielellään yön yli jääkaapissa.
Tee kuorrutus. Siivilöi tuorejuuston joukkoon tomusokeri. Mausta vaniljasokerilla. Levitä kuorrutetta paksu kerros piirakan päälle ja reunoille. Koristele vegaaninen kurpitsapiirakka halutessasi pekaanipähkinöillä.