Go Back

Vegaaniset cookiet valkosuklaalla ja pekaanipähkinöillä

Vegaaniset cookiet höystetään herkuksi valkosuklaalla ja pekaanipähkinöillä. Nämä cookiet katoavat hetkessä parempiin suihin.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 8 mins
Aika yhteensä 23 mins
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 25

Raaka-aineet
  

  • 100 g pehmeää vegaanista leivontamargariinia esim. Sininen Keiju
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 3/4 dl kaurajuomaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 100 g vegaanista valkosuklaata rouhittuna
  • 1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  • Vatkaa pehmeää margariinia sekä sokereita sähkövatkaimella muutama minuutti, kunnes koostumus on kuohkea ja vaahtomainen. Lisää öljy ja kaurajuoma. Sekoita.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, jotta sitkoa ei ehdi muodostua taikinaan.
  • Rouhi suklaa ja pähkinät reilun kokoisiksi paloiksi. Sekoita taikinaan.
  • Pyörittele taikinasta palloja, nostele leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja litistä hieman keskeltä. Jätä riittävästi leviämisvaraa.
  • Paista keksejä uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja nauti