Vegaaniset cookiet valkosuklaalla ja pekaanipähkinöillä
Vegaaniset cookiet höystetään herkuksi valkosuklaalla ja pekaanipähkinöillä. Nämä cookiet katoavat hetkessä parempiin suihin.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 8 minutes mins
Aika yhteensä 23 minutes mins
Kategoria Makeat leivonnaiset
- 100 g pehmeää vegaanista leivontamargariinia esim. Sininen Keiju
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 1/2 dl fariinisokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3/4 dl rypsiöljyä
- 3/4 dl kaurajuomaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 tl suolaa
- 100 g vegaanista valkosuklaata rouhittuna
- 1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Vatkaa pehmeää margariinia sekä sokereita sähkövatkaimella muutama minuutti, kunnes koostumus on kuohkea ja vaahtomainen. Lisää öljy ja kaurajuoma. Sekoita.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, jotta sitkoa ei ehdi muodostua taikinaan.
Rouhi suklaa ja pähkinät reilun kokoisiksi paloiksi. Sekoita taikinaan.
Pyörittele taikinasta palloja, nostele leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja litistä hieman keskeltä. Jätä riittävästi leviämisvaraa.
Paista keksejä uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja nauti