Halloumi-nuudelisalaatti
Halloumi-nuudelisalaatti kootaan makeasta mangosta, pähkinäisestä kastikkeesta ja ronskista määrästä tuoreita yrttejä.
Valmistelut 20 minutes mins
Kypsennys 10 minutes mins
Aika yhteensä 30 minutes mins
Nuudelisalaatti:
- 100 g nuudeleita esim. ramen tai paksu riisinuudeli, tai täysjyväspagetti
- 1 pkt (200 g) halloumijuustoa
- 2 rkl seesamiöljyä paistamiseen
- 1 tuore kypsä mango
- 2 porkkanaa ohueksi suikaloituna
- 1 ruukku tuoretta korianteria
- 1-2 dl paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
Maapähkinäkastike:
- 3 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raasettuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl srirachaa
- 2 tl punaista currytahnaa
- n. 2 rkl vettä ohentamiseen
Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Tarkista maku.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta sivilässä. Kaada nuudelit kulhoon, sekoita joukkoon kastike.
Kuori ja kuutioi mango. Kuori ja suikaloi porkkanat ohuiksi nauhoiksi esimerkiksi julienne-raastimella tai kuorimaveitsellä. Hienonna korianteri. Sekoita ainekset nuudeleiden joukkoon.
Kuutioi halloumijuusto. Kuumenna tilkka seesamiöljyä pannulla ja paista halloumiin kauniin kullanruskea pinta. Sekoita nuudeleiden joukkoon.
Viimeistele nuudelisalaatti maapähkinöillä.