Go Back

Halloumi-nuudelisalaatti

Halloumi-nuudelisalaatti kootaan makeasta mangosta, pähkinäisestä kastikkeesta ja ronskista määrästä tuoreita yrttejä.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Nuudelisalaatti:

  • 100 g nuudeleita esim. ramen tai paksu riisinuudeli, tai täysjyväspagetti
  • 1 pkt (200 g) halloumijuustoa
  • 2 rkl seesamiöljyä paistamiseen
  • 1 tuore kypsä mango
  • 2 porkkanaa ohueksi suikaloituna
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1-2 dl paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä

Maapähkinäkastike:

  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raasettuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl srirachaa
  • 2 tl punaista currytahnaa
  • n. 2 rkl vettä ohentamiseen

Valmistusohjeet
 

  • Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Tarkista maku.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta sivilässä. Kaada nuudelit kulhoon, sekoita joukkoon kastike.
  • Kuori ja kuutioi mango. Kuori ja suikaloi porkkanat ohuiksi nauhoiksi esimerkiksi julienne-raastimella tai kuorimaveitsellä. Hienonna korianteri. Sekoita ainekset nuudeleiden joukkoon.
  • Kuutioi halloumijuusto. Kuumenna tilkka seesamiöljyä pannulla ja paista halloumiin kauniin kullanruskea pinta. Sekoita nuudeleiden joukkoon.
  • Viimeistele nuudelisalaatti maapähkinöillä.