Go Back

Kasvispyörykät ja masalakastike

Kasvispyörykät ja masalakastike valmistuu vähän mutkia oikomalla. Maussa sitä ei huomaa!
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pss haluamiasi kasvispyöryköitä esim. kasvisjauhis-, härkis-, nyhtökaura- tai Boltsi

Maustetahna:

  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raasteena tai valmista tahnaa
  • 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • 1 1/2 rkl garam masalaa
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 rkl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1/2 sitruunan mehu

Lisäksi:

  • kookos- tai rypsiöljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 rkl kookos- tai fariinisokeria
  • 1/2 tl suolaa tai maun mukaan

Valmistusohjeet
 

  • Tee maustetahna: Kuori ja pilko sipulit, raasta inkivääri. Mittaa kaikki maustetahnan ainekset monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Voit valmistaa tahnan myös sauvasekoittimella.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista maustetahnaa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää pannulle tomaattipyree ja sokeri. Sekoita. Lisää kookosmaito. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla välillä sekoitellen noin 20 minuuttia. Mausta suolalla maun mukaan.
  • Lisää kasvispyörykät ja anna muhia vielä viitisen minuuttia, kunnes pyörykät ovat lämmenneet.
  • Tarjoile kasvispyörykät ja masalakastike keitetyn riisin ja tuoreen korianterin kera.