Go Back
meksikolainen tomaattikeitto

Meksikolainen tomaattikeitto

Meksikolainen tomaattikeitto höystetään yltäkylläisin täyttein. Sen valmistuksessa noudatetaan periaatetta "enemmän on enemmän".
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl cajunmaustetta
  • 1/4-1/2 tl cayennepippuria
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • n. 5 dl vettä
  • 100 g pakastemaissia säästä osa koristeluun
  • 1 tlk (230 g) mustapapuja säästä osa koristeluun
  • 1/2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Lisäksi:

  • kaurapohjaista creme fraichea
  • tuoretta korianteria
  • 1 avokado kuutioituna
  • 100 g nachoja valmiita tai itse tehtyjä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipulinkynnet ja paista vielä hetki. Lisää tomaattipyree, paprikajauheet, juustokumina, cayennepippuri ja cajunmauste. Paista minuutti tai kaksi sekoitellen.
  • Lisää tomaattimurska, vesi, balsamiviinietikka ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.
  • Lisää kattilaan maissit sekä huuhdellut ja valutetut pavut. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä vielä 5 minuuttia. Mausta keitto suolalla. Tarkista maku.
  • Tarjoa meksikolainen tomaattikeitto kaurafraichen, tuoreen korianterin, avokadokuutioiden ja nachojen kera.