Välipalapatukat
Välipalapatukka on helppo valmistaa itse! Höysteitä ja mausteita vaihtamalla välipalapatukoista saa aina uuden makuisia.
Valmistelut 10 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Kategoria Aamu- ja välipalat
- 1 kananmuna
- 1 ruskeapilkullinen banaani
- 1-2 rkl hunajaa siirappia tai vaahterasiirappia
- 2 rkl maapähkinävoita tai esim. cashew- tai manteli-
- 2 dl kaurahiutaleita tai muita haluamiasi hiutaleita, esim. tattari-
- 1 1/2 dl siemeniä ja/tai pähkinöitä rouhittuna
- 2 dl kuivattuja hedelmiä pilkottuna esim. taateleita, aprikooseja ja rusinoita. Myös tumma suklaa toimii
- 1/2 tl suolaa
- halutessasi mausteeksi 1 tl kanelia ja 1/2 tl kardemummaa
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Muussaa banaani kulhossa, sekoita joukkoon kananmuna, pähkinävoi ja hunaja. Lisää sekaan loput aineet. Sekoita. Tuloksena pitäisi olla melko jähmeä taikina, jonka voi taputella uunipellille parin sentin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Paista välipalapatukat uunin keskitasolla 15-25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Osan välipalapatukoista voit halutessasi pakastaa!