Go Back

Välipalapatukat

Välipalapatukka on helppo valmistaa itse! Höysteitä ja mausteita vaihtamalla välipalapatukoista saa aina uuden makuisia.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 15 mins
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 8

Raaka-aineet
  

  • 1 kananmuna
  • 1 ruskeapilkullinen banaani
  • 1-2 rkl hunajaa siirappia tai vaahterasiirappia
  • 2 rkl maapähkinävoita tai esim. cashew- tai manteli-
  • 2 dl kaurahiutaleita tai muita haluamiasi hiutaleita, esim. tattari-
  • 1 1/2 dl siemeniä ja/tai pähkinöitä rouhittuna
  • 2 dl kuivattuja hedelmiä pilkottuna esim. taateleita, aprikooseja ja rusinoita. Myös tumma suklaa toimii
  • 1/2 tl suolaa
  • halutessasi mausteeksi 1 tl kanelia ja 1/2 tl kardemummaa

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  • Muussaa banaani kulhossa, sekoita joukkoon kananmuna, pähkinävoi ja hunaja. Lisää sekaan loput aineet. Sekoita. Tuloksena pitäisi olla melko jähmeä taikina, jonka voi taputella uunipellille parin sentin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  • Paista välipalapatukat uunin keskitasolla 15-25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
  • Osan välipalapatukoista voit halutessasi pakastaa!