Go Back

Bataattipyttipannu

Bataattipyttipannu voi hyvinkin olla uusi suosikkiruokasi. Rapeat tofukuutiot, makea bataatti ja valkosipulilla maustettu jogurttikastike ovat ihania yhdessä
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 500 g bataattia kuorittuna 2-3 keskikokoista bataattia
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta
  • 2 dl kasvislientä
  • 200 g pakasteherneitä
  • 1/2-1 tl suolaa

Tofu:

  • 2 pkt (à 200 g) tofua
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl soijakastiketta

Kastike:

  • 1 dl turkkilaista gurttia
  • 1/2 dl vegaanista majoneesia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuivaa tofun pinta. Kuutioi tofu.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista tofuun rapea pinta. Lisää soijakastike. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuori ja kuutioi bataatti noin 1-2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää bataattikuutiot ja chilikastike ja paista vielä hetki.
  • Lisää pannulle kasvisliemi ja keitä hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes bataatti pehmenee ja kasvisliemi on haihtunut pannulta.  Lisää herneet ja kuumenna. Mausta maun mukaan suolalla.
  • Lisää lopuksi tofukuutiot.
  • Tee kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Tarkista maku.
  • Tarjoile bataattipyttipannu valkosipulilla maustetun majoneesikastikkeen ja tuoreiden yrttien kera.