Bataattipyttipannu
Bataattipyttipannu voi hyvinkin olla uusi suosikkiruokasi. Rapeat tofukuutiot, makea bataatti ja valkosipulilla maustettu jogurttikastike ovat ihania yhdessä
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 45 minutes mins
- 500 g bataattia kuorittuna 2-3 keskikokoista bataattia
- 1 keskikokoinen sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- öljyä paistamiseen
- 1 rkl sriracha-chilikastiketta
- 2 dl kasvislientä
- 200 g pakasteherneitä
- 1/2-1 tl suolaa
Tofu:
- 2 pkt (à 200 g) tofua
- öljyä paistamiseen
- 2 rkl soijakastiketta
Kastike:
- 1 dl turkkilaista gurttia
- 1/2 dl vegaanista majoneesia
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
Kuivaa tofun pinta. Kuutioi tofu.
Kuumenna öljy pannulla ja paista tofuun rapea pinta. Lisää soijakastike. Siirrä syrjään odottamaan.
Kuori ja kuutioi bataatti noin 1-2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää bataattikuutiot ja chilikastike ja paista vielä hetki.
Lisää pannulle kasvisliemi ja keitä hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes bataatti pehmenee ja kasvisliemi on haihtunut pannulta. Lisää herneet ja kuumenna. Mausta maun mukaan suolalla.
Lisää lopuksi tofukuutiot.
Tee kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Tarkista maku.
Tarjoile bataattipyttipannu valkosipulilla maustetun majoneesikastikkeen ja tuoreiden yrttien kera.