Vegaaninen bataatti-makkarapyttipannu ja pehmeä cashewpähkinäkastike
Pyttipannu ei ole arjen sankari syyttä suotta. Pyttipannun ohjetta voit tuunata lähes loputtomiin ja lopputulos on silti napakymppi. Kokeile vaikkapa vegaanista makkara-bataattipyttipannua pehmeällä pähkinäkastikkeella.
1rklsambal oelek -chilitahnaatai muuta chilikastiketta maun mukaan
2dlkasvislientäfondista valmistettua
100gpakasteherneitä
1tlsavupaprikajauhetta
1/2tlsuolaa
1/4tlmustapippuria
Tarjoiluun:
cashewpähkinäkastikettaohje alla
tuoreita yrttejäesim. persiljaa tai korianteria
Pehmeä cashewpähkinäkastike
1dlcashewpähkinöitä+ vettä liottamiseen
n. 1/2dlvettä
1/4tlsuolaa
1 - 2valkosipulinkynttä
1-2tlsitruunamehua
Valmistusohjeet
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika, pilko makkarat. Kuori ja kuutioi bataatit.
Kuumenna öljy pannulla ja ruskista makkaranpalat. Siirrä syrjään odottamaan. Lisää pannulle paprikakuutiot. Paista muutama minuutti kunnes paprikat pehmenevät. Siirrä syrjään. Lisää pannulle tarvittaessa tilkka öljyä ja kuullota sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää sitten bataattikuutiot ja paista vielä hetki.
Lisää chilitahna ja sekoita. Lisää pannulle vesi ja kasvisfondi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 10 -15 minuuttia, kunnes bataatit ovat kunnolla pehmenneet ja vesi haihtunut pannulta.
Lisää pannulle herneet, paprikat ja makkaranpalat. Kuumenna ja mausta savupaprikajauheella sekä suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Tarjoile cashewpähkinäkastikkeen ja halutessasi tuoreiden yrttien, kuten korianterin kera.
Cashewkastike
Liota cashewpähkinöitä pari tuntia kylmässä vedessä.Kaada liotusvesi pois.Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.Surauta kaikki kastikeainekset sauvasekoittimellasoseeksi. Lisää vettä sen verran, että koostumus on mieleisestiTarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.