Go Back

Paahdettu kurpitsakeitto

Paahdettu kurpitsakeitto saa makuparin suolaisesta halloumijuustosta.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 40 minutes
Aika yhteensä 55 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Kurpitsakeitto

  • 1 kg myskikurpitsaa kuorittuna 2 keskikokoista, yht. noin 2 1/2 kg kuorimatonta myskikurpitsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl za'atar-mausteseosta
  • 1 tl suolaa
  • 2 tlk (à 2 1/2 dl) kaurakermaa
  • 1 rkl tummaa siirappia
  • 1/4 tl chilijauhetta

Paistetut halloumikuutiot

  • 1 pkt (200 g) halloumijuustoa
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Kuori ja kuutioi kurpitsat. Lisää oliiviöljy ja za'atar-mausteseos. Levitä kurpitsat leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle ja paahda noin 30 min.
  • Paista sillä välin halloumijuustokuutiot. Kuutioi juusto. Kuumenna öljy pannulla ja paista halloumijuustokuutiot kauniin kullan ruskeiksi. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Kaada paahtuneet kurpitsakuutiot kattilaan, lisää kaurakerma, siirappi ja ripaus chilijauhetta. Soseuta. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  • Tarjoa kurpitsakeitto paistettujen halloumijuustokuutioiden kera.