Go Back

Punajuuri-vuohenjuustokeitto

Punajuuri-vuohenjuustokeitto on syksyn suosikkisoppa. Pirteän pinkki sosekeitto hurmaa niin värinsä kuin makunsa ja helppoutensakin puolesta. 
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 800 g punajuuria noin 4 kpl
  • 1 omena
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 6 dl kasvilientä
  • 1 prk (140 g) pehmeää vuohenjuustoa
  • 2 rkl tummaa balsamicoa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl suolaa

Päälle:

  • 1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
  • silmusalaattia

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja kuutioi punajuuret ja omena. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää omena- ja punajuurikuutiot. Paista vielä hetki.
  • Lisää kasvisliemi ja keitä kannen alla noin 30 min, kunnes punajuuret ovat pehmenneet.
  • Lisää vuohenjuusto ja balsamico. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa suolaa ja kuumenna.
  • Tarjoa punajuurikeitto cashewpähkinöiden ja silmusalaatin tai yrttien kera.