Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Punajuuri-vuohenjuustokeitto
Punajuuri-vuohenjuustokeitto on syksyn suosikkisoppa. Pirteän pinkki sosekeitto hurmaa niin värinsä kuin makunsa ja helppoutensakin puolesta.
Tulosta resepti
Tallenna Pinterestiin
Valmistelut
10
minutes
mins
Kypsennys
30
minutes
mins
Aika yhteensä
40
minutes
mins
Kategoria
Arkiruoka, Keitot
Annokset
4
Raaka-aineet
800
g
punajuuria
noin 4 kpl
1
omena
1
keskikokoinen sipuli
3
valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
6
dl
kasvilientä
1
prk (140 g)
pehmeää vuohenjuustoa
2
rkl
tummaa balsamicoa
1/4
tl
mustapippuria
1/4
tl
suolaa
Päälle:
1
dl
paahdettuja cashewpähkinöitä
silmusalaattia
Valmistusohjeet
Kuori ja kuutioi punajuuret ja omena. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää omena- ja punajuurikuutiot. Paista vielä hetki.
Lisää kasvisliemi ja keitä kannen alla noin 30 min, kunnes punajuuret ovat pehmenneet.
Lisää vuohenjuusto ja balsamico. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa suolaa ja kuumenna.
Tarjoa punajuurikeitto cashewpähkinöiden ja silmusalaatin tai yrttien kera.