Go Back

Marokkolainen porkkanasalaatti

Marokkolainen porkkanasalaatti on lämpimän mausteinen ja ruokaisa talvisalaatti, jota kelpaa tarjota vaativammallekin herkkusuulle.
5 from 1 vote
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Paahdetut porkkanat

  • 4 porkkanaa
  • 1 rkl Ras el hanout -mausteseosta
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa

Paahdetut pavut

  • 1 tlk (230 g) suuria valkoisia papuja
  • 1 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa

Lisäksi salaattiin

  • 1 1/2 dl ruokakauraa esim. Fazer Willja tai Myllärin
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl granaattiomenan siemeniä
  • 1 ruukku lehtipersiljaa tai korianteria
  • 1 dl taateleita hienonnettuna
  • 1-2 dl paahdettuja ja suolattuja manteleita

Tahini-jogurttikastike

  • 200 g kaurapohjaista jogurttia
  • 1-2 rkl vaaleaa tahinia
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Kuori ja viipaloi porkkanat noin 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Lisää kasvisten joukkoon 2 rkl öljyä ja mausteet. Sekoita niin, että mausteet sekoittuvat tasaisesti. Levitä porkkanat väljästi leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle. Paahda uunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet ja paahtuneet.
  • Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä ja 1/2 tl suolaa. Paahda papuja uunissa noin 5-10  minuuttia, kunnes ne ovat hieman rapeutuneet.
  • Keitä ruokakaura pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä sivuun jäähtymään. Sekoita joukkoon 2 rkl oliiviöljyä, 1 rkl sitruunamehua ja 1/2 tl suolaa.
  • Irrota siemenet granaattiomenasta, hienonna korianteri ja taatelit.
  • Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa salaatti hieman jäähtyneenä tahini-gurttikastikkeen kera.

Tahini-gurttikastike

  • Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta halutessasi valkosipulinkynnellä. Tarjoa marokkolaisen porkkanasalaatin kastikkeena.