Go Back

Vegaaninen kaalilaatikko

Vegaaninen kaalilaatikko rikastetaan kauralla ja linsseillä. Helppo vuokaruoka hautuu hissukseen uunissa syksyn parhaaksi herkkuruoaksi.
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 1 hour
Aika yhteensä 1 hour 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 1 iso sipuli
  • öljyä paistamiseen
  • 1 1/2 dl ruokakauraa
  • 1 1/2 dl vihreitä linssejä raakoja
  • n. 800 g valkokaalia
  • 3 dl kasvislientä
  • 1 tlk (2 1/2 dl) kaurakermaa
  • 1 tl meiramia
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 1 tl suolaa

Pinnalle

  • 1 dl pankojauhoja
  • n. 25 g vegaanista margariinia

Tarjoiluun

  • puolukoita tai puolukkasurvosta

Valmistusohjeet
 

  • Keitä ruokakaura kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä suureen uunivuokaan odottamaan
  • Huuhtele linssit lävikössä ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Siirrä uunivuokaan odottamaan.
  • Kuori ja silppua sipuli. Suikaloi kaali noin puolen senttimetrin suikaleiksi.
  • Kuumenna öljy kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa ja kuullota sipulia muutama minuutti, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.
  • Lisää kaalisuikaleet ja paista, kunnes se painuu hieman kasaan. Voit paistaa kaalin parissa erässä, jos kaikki ei mahdu kerralla pannulle.
  • Sekoita paistetut kaalisuikaleet ja sipulit, ruokakaura, linssit sekä mausteet ja siirappi keskenään uunivuoassa. Lisää kaurakerma sekä kasvisliemi.
  • Paahda kaalilaatikkoa 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Nosta vuoka uunista, ripottele pinnalle pankojauhot ja lisää margariini nokareina. Nosta vuoka takaisin uuniin ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia.
  • Tarjoa vegaaninen kaalilaatikko puolukoiden tai puolukkasurvoksen kera.