Go Back

Härkiscurry

Härkiscurry valmistuu vartissa vain kourallisesta raaka-aineta. Tämän helpommaksi ei ruoanvalmistus voi juuri muuttua.
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl keltaista currytahnaa
  • 1 pkt (n. 200 g) broccolinia (tai vastaava määrä esim. parsakaalia, varsikukkakaalia tai vihreitä papuja)
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 pkt (250 g) härkistä (maustamaton tai Indian curry)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 limetin mehu

Lisäksi:

  • tuoretta korianteria
  • paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
  • keitettyä riisiä tai vaikkapa ohraa

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Poista broccolineista kuiva kanta ja paloittele varret pienemmiksi.
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli läpikuultavaksi. Lisää inkivääriraaste, valkosipulit ja currytahna. Paista minuutin verran.
  • Kaada pannulle kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää broccoliinit. Anna hautua kannen alla muutama minuutti, kunnes broccoliinit hieman pehmenevät, mutta niissä on edelleen purutuntumaa.
  • Lisää härkis. Mausta suolalla ja limetinmehulla. Kuumenna.
  • Tarjoa härkiscurry keitetyn riisin tai ohran kera. Viimeistele annos tuoreella korianterilla ja maapähkinöillä.