Halloumi-kikhernepihvit
Halloumi-kikhernepihvit rikastetaan makoisiksi halloumijuustolla. Pannulla kullan ruskeiksi paistetut kikhernepihvit ovat pinnalta rapeita, sisältä herkullisen meheviä.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Tekeytyminen 30 minutes mins
Aika yhteensä 1 hour hr
- 1 tlk (230 g) kikherneitä
- 100 g halloumijuustoa raastettuna
- 1/2 ruukkua tuoretta korianteria
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 2 rkl tahinia
- 1 1/2 rkl öljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl juustokuminaa
- 1/2 tl jauhettua korianteria
- 1/4 tl chilijauhetta
- 2 rkl vehnäjauhoja
- rypsiöljyä paistamiseen
Mittaa ainekset juustoa ja vehnäjauhoja lukuun ottamatta monitoimikoneeseen ja surauta sekaisin.
Lisää raastettu halloumi ja anna koneen käydä vielä hetki. Massan ei tarvitse olla aivan sileää. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja sekoita esimerkiksi lusikan avulla.
Laita massa jääkaappiin tekeytymään ja jämettymään noin puoleksi tunniksi.
Muotoile massasta pieniä pihvejä ja paista molemmin puolin kullanruskeiksi reiluhkossa määrässä öljyä.
Tarjoa halloumi-kikhernepihvit mieleistesi kastikkeiden ja esimerkiksi uunijuuresten kera.