Go Back

Halloumi-kikhernepihvit

Halloumi-kikhernepihvit rikastetaan makoisiksi halloumijuustolla. Pannulla kullan ruskeiksi paistetut kikhernepihvit ovat pinnalta rapeita, sisältä herkullisen meheviä.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Tekeytyminen 30 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 100 g halloumijuustoa raastettuna
  • 1/2 ruukkua tuoretta korianteria
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 rkl tahinia
  • 1 1/2 rkl öljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl jauhettua korianteria
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • rypsiöljyä paistamiseen

Valmistusohjeet
 

  • Mittaa ainekset juustoa ja vehnäjauhoja lukuun ottamatta monitoimikoneeseen ja surauta sekaisin.
  • Lisää raastettu halloumi ja anna koneen käydä vielä hetki. Massan ei tarvitse olla aivan sileää. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja sekoita esimerkiksi lusikan avulla.
  • Laita massa jääkaappiin tekeytymään ja jämettymään noin puoleksi tunniksi.
  • Muotoile massasta pieniä pihvejä ja paista molemmin puolin kullanruskeiksi reiluhkossa määrässä öljyä.
  • Tarjoa halloumi-kikhernepihvit mieleistesi kastikkeiden ja esimerkiksi uunijuuresten kera.