Go Back

Vegaaniset suklaakeksit

Vegaaniset suklaakeksit ovat maultaan tuhdin suklaisia, reunoilta rapsakoita ja keskeltä herkullisen sitkaita - siis täydellisiä!
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 25 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 24

Raaka-aineet
  

  • 150 g pehmeää vegaanista leivontamargariinia esim. Sininen Keiju
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 rkl kaurajuomaa
  • 1 levy (n. 100 g) vegaanista tummaa suklaata tavallista tai esim. minttusuklaata (ei täytesuklaata) rouhittuna (esim. Fazer Pure Dark Mint) + halutessasi lisää koristeluun

Valmistusohjeet
 

  • Vaahdota margariini ja sokerit sähkövatkaimella vaahdoksi.
  • Sekoita ruokasooda ja suola vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan puuhaarukalla sekoittaen. Lisää kaakaojauhe taikinaan siivilän läpi sihdaten. Sekoita joukkoon myös kaurajuoma. Kääntele lopuksi joukkoon suklaarouhe.
  • Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään tunnin verran.
  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Pyörittele taikinasta palloja tai nosta siitä lusikalla taikinanokareita leivinpaperilla vuotatulle uunin pellille. Jätä reilusti leviämisvaraa. Paista vegaaniset suklaakeksit uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Keksit jähmettyvät jäähtyessään, joten ota ne ajoissa uunista.