Go Back

Päärynäuunipuuro

Päärynäuunipuuro on leppoisien viikonloppuaamujen taattu herkku. Uunin lämmössä makeaksi paahtuneet päärynät ovat melkein kuin karkkia.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 pienehköä kypsää päärynää
  • 5 dl kaurajuomaa
  • 3 dl isoja kaurahiutaleita
  • 1 dl pähkinöitä rouhittuna esim. pekaani- tai hassel
  • 1 rkl tummaa siirappia tai esim. vaahterasiirappia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Pilko päärynät, säästä hieman pinnan koristeluun. Sekoita ainekset uunivuoassa (noin 15 x 20 cm). Lisää pinnalle muutama päärynäviipale.
  • Paista uunissa noin 30-40 minuuttia.
  • Tarjoile päärynäuunipuuro sellaisenaan tai esimerkiksi kaurajuoman tai -gurtin kanssa.