Go Back

Nopea kikherne-pinaatticurry

Nopea pinaatti-kikhernecurry ratkaisee kiireisen arjen ruokapulman. Helppo vegeruoka valmistuu kuiva-ainekaapin perusraaka-aineista.
Valmistelut 5 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 35 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 5 dl (noin 2 tlk) keitettyjä kikherneitä
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 tl garam masalaa
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1/2 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tlk ( 2 1/2 dl) kaurakermaa
  • 3 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
  • 1/2 ps (100 g) pakastepinaattia
  • n. 1/2 dl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Tarjoiluun:

  • 4 annosta keitettyjä ohrahelmiä tai riisiä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia rauhassa keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää pannulle valkosipuli, tomaattipyree ja mausteet. Paista vielä hetki.
  • Lisää tomaattimurska, kaurakerma, maapähkinävoi ja keitetyt kikherneet. Anna muhia miedolla n. 15 min.
  • Lisää lopuksi pakastepinaatti. Kuumenna. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin tai ohran kera.