Go Back

Kulhoruoka tempestä

Tempebowl on helppo, nopea ja uskomattoman herkullinen arkiruoka, joka kyhätään kasaan rapeaksi paistetusta tempestä, makeasta mangosta ja raikkaista kasviksista. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 10 minutes
Piekkelöinti 30 minutes
Aika yhteensä 55 minutes
Kategoria Arkiruoka, Salaatit
Annokset 2

Raaka-aineet
  

Tempe:

  • 1 pkt (n. 250 g) tempeä (tai tofua)
  • reilusti öljyä paistamiseen
  • n. 1 dl hoisin-kastiketta

Aasialaiset hölskykurkut:

  • 1/2 kurkku ohuen ohuiksi viipaleiksi leikattuna
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Lisäksi:

  • 2 annosta keitettyä basmatiriisiä
  • 1 kypsä mango
  • 1 kypsä avokado
  • 100 g edamamepapuja
  • 1/2 ruukkua tuoretta korianteria
  • 2 rkl paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
  • 2-3 rkl majoneesia, esim. chili- tai valkosipuli tarvittaessa vegaanista

Valmistusohjeet
 

  • Valmista kurkut mittaamalla kaikki ainekset kannelliseen rasiaan. Sulje kansi ja hölskytä sekaisin. Anna marinoitua jääkaapissa puoli tuntia tai kunnes muut aterian osat ovat valmiita.
  • Kuutioi tempe. Kuumenna seesamiöljy pannulla. Lisää tempe ja paista kovalla lämmöllä, kunnes tempe saa kauniin ruskettuneen pinnan. Jos käytät tofua, kuivaa sen pinta ensin huolella ja paista vasta sitten.
  • Siirrä pannu pois levyltä ja lisää hoisinkastike. Kääntele sekaisin. Siirrä tarvittaessa hetkeksi levylle.
  • Keitä edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta siivilässä.
  • Annostele riisiä kulhon pohjalle, lisää muut täytteet. Viimeistele annos valkosipulimajoneesilla.